Hvad er IFTTT?

IFTTT står for “If This Then That”, som i sin enkelthed betyder: Hvis A, så B. IFTTT kan bruges til automatisk at få en bestemt handling til at ske på baggrund af en anden. Dette gør det muligt for mange forskellige enheder at kommunikere sammen, hvilket vil sige at du kan få andet udstyr til at reagere på målinger som f.eks. din Netatmo vejrstation foretager.

Med IFTTT opsættes nogle regler, som gør at når en enhed registrere en hændelse, og dernæst sender den besked via IFTTT’s servere til en anden enhed. Dette kunne f.eks. også være at modtage en SMS hver gang der uploades et nyt billede på din Dropbox konto. Der er flere og flere enheder og applikationer som understøtter IFTTT, hvilket gør mulighederne mange for at opsætte brugbare sekvenser på handlinger udført med IFTTT. IFTTT er en gratis service, det kræver blot at du har en enhed eller en applikation som understøtter IFTTT og oprettelse af en profil på www.ifttt.com. Mulighederne er næsten uendelige med IFTT, og der dukker nye kompatible enheder op hele tiden.

ifttt

IFTTT opskrifter

Netatmos vejrstation understøtter også IFTTT og det er let at kommer i gang med selv at lave såkaldte “opskrifter”. Man kan også finde mange forskellige opskrifter på www.ifttt.com, som du gratis må bruge. Her er nogle eksempler på gode opskrifter til Netatmo vejrstationen:

Modtag en email når der er frostgrader

Tænd varmeblæser eller el-radiator hvis det bliver koldt

Hvis CO2 mænger kommer over 2000 PPM, skift farve på din Hue pære 

Få en email med gårsdagens nedbør

Hvis lydniveauet bliver for højt, log det i Google Drive

Netatmos Welcome kamera understøtter også IFTTT hvilket giver mange gode muligheder for kreative og brugbare opskrifter. Har man f.eks. Belkins Wemo stikkontakter kan man bruge IFTTT til at tænde og slukke for elektriske apparater når en bestemt person registres af kameraet. Hvis Welcome kameraet registrere en ukendt person, kan den tage en billede og sende det på en email. Mulighederne er mange og du kan selv finde flere gode opskrifter til IFTTT med Netatmos Welcome kamera på nettet.