Hvorfor vælge DKT Wave2?

Du har sikkert forsøgt dig med forskellige WiFi extendere uden held. DKT Wave2 er ikke en normal WiFi extender, men et Mesh system der udviklet med den nyeste WiFi teknologi. DKT Wave2 giver lynhurtigt WiFi (op til 1200 mbit/sek.) og er ufattelig nem at opsætte.

Et Mesh system er også et intelligent WiFi, og når du placerer flere Wave2 Mesh enheder i hjemmet, “taler” de sammen og optimerer signalet til dér hvor du befinder dig. Det sikrer både stabilitet og optimal hastighed. Du kan læse mere om Mesh her.

F.A.Q. – Find svar på dit spørgsmål omkring DKT Wave2

Her kan du finde svaret på en lang række af de mest stillede spørgsmål omkring DKT Wave2, så der skulle være rigtig god chance for, at du kan få svar på netop dit spørgsmål.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os på info@wifi-butikken.dk hvis du har nogle spørgsmål som ikke er besvaret her.

DKT Wave2 WiFi Mesh

Hvad er forskellen på DKT WAVE2 Air og DKT WAVE2 PowerLine?

Begge modeller giver dig et lynhurtigt WiFi netværk, men ren teknisk er lidt forskellige.

WAVE2 Air laver et netværk baseret på enten en trådløs forbindelse eller med internetkabel mellem WiFi Mesh enhederne.

WAVE2 PowerLine bruger el-ledningerne i dit hjem som netværk og skal blot sættes i stikkontakten der hvor du ønsker at udbedre dit WiFi signal.

Bliver rækkevidden og hastigheden svækket af vægge og lignende?

Hvis der er en væg eller mur i mellem signalet fra din DKT WAVE2 enhed og din mobile enhed eller PC vil WiFi signalet blive svagere, som tilfældet ved alle andre radiosignaler. Derfor anbefales det at DKT Wave2 placeres i alle de rum i dit hjem, hvor du ønsker god WiFi-dækning.

Selve placeringen af din DKT Wave2 enhed spiller også en rolle. Sørg for at undgå og montere den under et skab, bag ved møbler, sammen med andre elektroniske apparater. Du kan læse mere om hvordan du opnår den bedste WiFi dækning i her: Gode råd til et godt WiFi netværk

Kan jeg kombinere brugen af DKT WAVE2 Air og DKT WAVE2 PowerLine med hinanden?

Nej, desværre. DKT WAVE2 Air og DKT WAVE2 PowerLine er ren teknisk forskellige, hvilket gør du ikke kan kombinere dem.

 
Kan jeg koble flere Wave2 enheder på, hvis jeg har brug for ekstra dækning?

Ja det er nemt! Du sætter bare den ekstra DKT WAVE2 enhed i stikket i det rum, du ønsker skal dækkes, så klarer emhedem resten selv.

Der er ingen yderligere konfiguration nødvendig. Vær dog opmærksom på at det skal være samme model med samme tilkobling som dine andre enheder. Anvender du trådløst netværk i mellem dine enheder, skal den nye enhed være inden for rækkevidde af en af de andre.

Jeg har flere el-kredse i mit hjem. Hvad gør det i forhold til brugen af DKT WAVE2 PowerLine?

Ja dette kan være et problem. Hvis du har flere separate el-kredse i dit hjem, skal du sikre dig, at dine DKT Wave2 PowerLine enheder alle er koblet på det samme el-kredsløb, ellers kan de ikke kommunikerer sammen. 

Hvis min nabo også anvender WAVE2 PowerLine, vil enhederne så kunne ”se hinanden”?

Nej det kan de ikke. Når Wave2 enhederne parres, vil de udveksle krypteringsnøgler. Dvs. at al kommunikation via PowerLine og elnettet vil være krypteret, og kan ikke læses og ses af andre. I vil heller ikke kunne ”se trafik” fra hinanden, da jeres forsyningsnet er isoleret fra hinanden i jeres respektive målere.

Kan jeg bruge samme netværksnavn som på min router?

Ja det kan du godt, men det kræver at du slukker for routerens WiFi. Dette kan som oftest gøres af dig selv ved at logge ind på routeren fra din internetudbyder.

Det anbefales derfor at du laver et nyt netværk, og eventuelt kalder det <gl_netværksnavn>_mesh.

Hvordan resetter jeg en WAVE2 Mesh enhed til fabriksindstillingerne?

Måden at nulstille en Wave2 Mesh enhed er, ved at holde WPS knappen inde i mere end 10 sekunder. Nu vil lysdioderne blinke, og Wave2 enheden vil genstarte, med et standard netværksnavn. Enheden skal nu konfigureres på ny.

Kan Wave2 enheder fungere uden at de er tilkoblet en router?

Nej, Mesh enhederne er afhængige af, at master access point får en IP adresse fra din router. Radioerne i mesh-enhederne vil forblive slukket så længe dit netværk ikke er konfirgureret korrekt. Sørg  altid for at forbinde mindst én mesh enhed direkte til din router via et internetkabel (LAN).

Kan Wave2 Mesh enhederne få strøm via Ethernet (PoE), så jeg kan undgå at bruge den medfølgende strømforsyning?

Wave2 Air SKAL have strøm fra den medfølgende USB-C power adapter. Derimod får Wave2 PowerLine strøm fra samme el-stik, som den overfører datatrafik igennem.

Wave2 WiFi Mesh
DKT Wave2 logo