Lufttryk- og luftfugtighedsmåling med Netatmo vejrstation

Måling af lufttryk med Netatmo Vejrstation

Lufttrykkes måles og vises i mbar i din Netatmo app, og lufttrykket bruges normalt til at forudsige vejrudviklingen.

Da trykket ændrer sig i forhold til hvor langt man befinder sig over havoverfladen, er det nødvendigt at din vejrstation ved hvor højt den befinder sig over havoverfladen. På den måde kan vejrstationen korrigerer for den højde og dermed beregne lufttrykket ved havoverfladen. Dette er det lufttryk man anvender for at sammenligne med lufttryk på andre lokationer  og samtidig er det det lufttryk, som blive oplyst i vejrudsigter på nettet og i tv.

Under opsætningen at din Netatmo vejrstation, indstilles denne højde automatisk udfra din smartphones GPS-lokation. Ønsker du manuelt at ændre denne indstilling gøres dette i menuen i Netatmo app’en under: vejrstations navn – location – height.

Vidste du…..?

Lufttrykket inde og ude er altid det samme, og derfor er barometret placeret i indendørs sensoren på din Netatmo Vejrstation.

Måling af relativ luftfugtighed med vejrstationens hygrometer

luftfugtighedsmåling med Netatmo VejrstationLuftfugtigheden måles både inde og ude med Netatmo vejrstation og måles i relativ luftfugtighed, hvilket vil sige at det er den mængde vanddamp som luften indeholder i forhold til den maksimale mængde vand luften kan indeholde ved den aktuelle temperatur og det aktuelle lufttryk. Relativ luftfugtighed angives i %.

Duggen flader når luften nedkøles, og den relative luftfugtighed nærmer sig 100%

Er den relative luftfugtighed 100%, kan der altså ikke tilføres mere vanddamp til luften uden at luften begynder at kondensere. Det er i øvrigt det som sker, når duggen falder om aftenen. Når temperaturen falder kan luften ikke længere indeholde den samme mængde vanddamp, hvorefter den relative luftfugtighed stiger til 100% og der dannes dug.

 

Vidste du…..?

For tørre omgivelser kan skabe irritation i næse og hals. Den mest komfortable luftfugtighed indendørs  er 30% – 70%