Hvordan er man dækket med en SmartHome lås?

Når du overvejer at installere en elektronisk lås, eller en du udskifter din låsevrider med en WiFi-lås, så, kan der opstå spørgsmål omkring, hvordan dette har indflydelse på din dækning i forbindelse med indbrud.

Er det krav til min lås?

I Danmark stilles der ikke noget krav til, hvilke type lås man skal bruge i private hjem. Dvs. at mærke, alder og type af lås ikke har indflydelses på, om du er dækket af din forsikring ved et eventuel indbrud.

MEN! Du er altid forpligtet til at låse din dør, lukke vinduer mm. når du forlader dit hjem, hvis din forsikring skal dække dit indbrud. Har du ekstra mange værdier (kunstsamlinger eller ligende), kan dit forsikringselskab stille krav til lås og eventuel alarmsystem.

Da det er dig der skal bevise at der har været foretaget indbrudforsøg og du ikke blot har glemt at låse din dør, bør ældre og slidte låse, som er nemme at dirke op, udskiftes til en moderne og mere sikker lås.

Dækker min forsikring hvis jeg har en WiFi lås?

Køber du en WiFi lås som f.eks. en Danalock lås, gælder samme forhold, som hvis du blot havde en almindelig “vrider,” til at at sidde på indersiden af døren. Det er dit ansvar at døren er låst – dette gælder også når der er monteret en WiFi lås.

Derfor ændrer en WiFi lås ikke på, om du er dækket af din forsikring i forbindelse med indbrud.

Er der tydelige tegn på indbrud eller indbrudforsøg i form af ødelagt lås eller smadret vinduer, vil din forsikring som udgangspunkt dække. Har du derimod glemt at låse din dør eller lukke vinduerne og får indbrud på baggrund af dette, kan dit forsikringsselskab nægte at dække for indbruddet.

Hvad nu hvis min WiFi lås bliver hacket?

Hvis du har en elektronisk WiFi lås, er det vigtigt at denne har et højt sikkerhedsniveau, så den ikke kan hackes eller på anden vis kan låses op af personer der ikke har fået tildelt adgang til den.

En Danalock lås har f.eks. en speciel TPM chip til at sikre at låsen ikke kan hackes og åbnes af udefrakommene. Denne Chip lagrer en krypteringsnøgler på et ekstremt højt sikkerhedsniveau og forbindelserne mellem telefonen og Danalock V3 udføres på samme måde som TLS 1.2, som bruges af banker og sikkerhedsystemer over hele kloden.

Har du større værdier i dit hjem i form af eksklusive designmøbler eller kunstsamlinger og er du i tvivl om hvordan du eller dækket i forbindelse med indbrud, skal du altid kontakte dit forsikringsselskab.

Sikre dit hjem er låst med en WiFi lås

En elektronisk WiFi lås er smart på flere måder, da du ikke længere skal bekymre dig om besværet med nøgler. En Danalock lås vil automatisk låse dåren op, når du nærmer dig låsen og igen låse når du forlader dit hjem.

Du kan altid sikre at dit hjem låst uanset hvor du befinder dig. Med Danalock har du f.eks. altid adgang til at status på låsen direkte i app’en. Så du behøver ikke længere at være i tvivl om hvorvidt døren er låst.

Har du børn der selv går hjem fra skole og låser sig ind i hjemmet, vil du kunne modtage notifikationer på din telefon, så snart de har låst sig inde. Endvidere kan du tildele andre personer adgang i bestemte tidsrum, så ligeledes få en besked når adgangen benyttes.

Du kan læse mere om Danalock her

 

KILDE: Forsikring & Pension
Vi tager forbehold for fejl samt ændringer i lovgivningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *