Hvad er Google Assistant?

Google Assistant er Googles stemmestyrede tale assistent, som kan hjælpe dig i hverdagen med at finde information fra nettet eller fra din mobiltelefon. Google Assistant bygger på kunstig intelligens og jo mere du bruge assistenten, jo bedre bliver den til at finde netop den information du ønsker. Ligesom Appel`s Siri skal Google Assistant tilgås fra din mobil eller produkter hvor assistenten er indbygget – f.eks. Googles egne højtalere Google Home og Google Home Mini.

Hvad kan man bruge Google Assistant til?

De personlige assistenter som Google Assistant, Siri og Amazon’s Alexa bliver hele tiden bedre og mulighederne med dem udvides hele tiden. Dette sker i takt med at vi få flere og flere Smart Home produkter på markedet, som understøtter brugen af assistenterne. Produkter som f.eks. Philips Hue pærer eller Somfy’s alarmsystem kan f.eks. styres via Google Assistant.

Google Assistent kan bruges til helt almindelige ting, som at oprette en aftale i din kalender, eller sætter en timer, eller lave påmindelse. Lige som Apples Siri aktiveres ved at sige “Hey Siri”, står Google Assistent også hele tiden klar til at lytte efter sit komando – “OK Google”, for at tage i mod en ordre. Dette kunne f.eks. være “OK Google, tænd lyset i stuen”, eller “OK Google, hvornår har jeg mit næste møde”.

Hvor finder jeg Google Assistant?

Google tale assistent er indbygget i alle Android smartphones og tablets, som kører Android 6.0 eller nyere. Her ud over er Google Assistent også at finde i Googles højtalere Google Home og Google Home Mini. Har du en iPhone eller iPad, kan Google Assistant også downloades fra App Store. Dog er app’en ikke tilgængelig i den danske App Store endnu, men når Google Assistant kommer på dansk, kan app’en også downloades til iOS.

En assistent der forstår dig

Som nævnt tidligere, så er de intelligente taleassistenter blevet mere og mere avancerede og er blevet bedre til at forstå de kommandoer de får. Google Assistent er sammenlignet med de andre på markedet, en smule foran på point. Den største forskel ligger i at Google Assistant forstår spørgsmål i samme kontekst. Det vil sige at du kan stille ét spørgsmål, og efterfølgende supplere op med uddybende spørgsmål, uden at starte forfra – lidt som en almindelig samtale.

Har du en Google Home højtaler, kan du have flere brugere tilknyttet højtaleren og Google Assistant vil kunne kende forskel på de forskellige brugers stemmer. Det er super praktisk, når der f.eks. skal oprettes kalender aftaler, eller andet som er tilknyttet brugerens konto. Google Home højtaleren kan have helt op til 6 brugere tilknyttet.

Tal med dine Smart Home produkter

Smart Home produkter bliver mere og mere udbredt i de danske hjem i disse år. Alt fra ringeklokken til kaffemaskinen er på nettet, og i takt med at flere producenter har fået øjnene op for Google Assistant giver det mulighed for at betjene produkterne med simple stemme kommandoer.

Har du installeret radiatortermostater fra Netatmo, kan du skrue op og ned for varmen, blot ved at fortælle din Google Assistant, at du f.eks. ønsker, at varmen skal skrues op på 24 grader i stuen. Eller du kan bede Google Assistant om at dæmpe belysningen i stuen, hvis du har Philips Hue eller LIFX pærer. Har du også en Google Chromecast, kan du få din Google Assistant til at starte din yndlings Netflix serie på fjernsynet i stuen.

Du kan nederst i indlægget her, se et udvalg af Smart Home produkter som er kompatible med Google Assistent.

BEMÆRK:
I oktober 2018 kom Google Assistant på dansk. Hvis du har en ældre model, kan du opdatere den til at tale dansk. Se her hvordan du indstiller din Google Home til dansk.

Google Assistant kompatible produkter

Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
DKK 299,00
Tilbud
DKK 179,00
Tilbud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *