Hvad er Apple HomeKit?

Dine gadgets “taler” sammen igennem Apple HomeKit

Internet Of Things (IOT) og Smarter Home er begge betegnelser som dækker over en række af produkter og gadgets, som har det til fælles at de er med til at gøre dit hjem til et smartere sted at være (eller være væk fra). En af de smarte funktioner ved disse produkter er at de kan “tale” med hinanden på tværs af brands og uden at det kræver den helt store tekniske snilde at få det til at fungere.

Se vores store udvalg i Apple HomeKit produkter.

Man skal dog være opmærksom på at produkterne taler forskellige “sprog” og man skal derfor sikre sig at man vælger det rigtige. Mange at produkterne er dog så smarte at de kan snakke flere forskellige “sprog”. IFTTT, Amazon Alexa, Google Home og Apple HomeKit er alle færdige systemer som netop kan få dit hjems gadgets til at sende kommandoer til hinanden i udvalgte situationer.

 

Apple HomeKit produkter

Apple HomeKit skuffer ikke

Det skal ikke være nogen hemmelig at vi her på WiFi-butikkens kontor er temmelig begejstrede for stort set alle Apple produkter. Men det er der jo en forklaring på. Og forklaringen er ganske enkelt, at når man får et Apple produkt i hænderne, så fungerer det bare. Det er intuitivt og altid nemt at gå til.

Sådan var det også første gang jeg prøvede kræfter med Apple HomeKit. I mit tilfælde havde jeg installeret Philips Hue pærer i en stor del af stuens lamper, og koblede herefter Philips Hue systemet sammen med Apple HomeKit. Eller det vil sige det gjorde det faktisk nærmest af sig selv. Herefter kan jeg nu betjene min belysning i stuen igennem Apple HomeKit. Eller, via Philips Hue App’en hvis jeg foretrækker den. Det ene udlukker nemlig ikke det andet.

Tag en snak med dine lamper

Det lyder måske en anelse underligt, men med Apple HomeKit får du mulighed for at snakke med eksempelvis dine lamper. Med Philips Hue forbundet til HomeKit, kan du med kommandoen “Tænd lyset på kontoret” få Siri (Apple’s stemmestyrede assistent) til at tænde dine Philips Hue pærer for dig. Eller sig “Indstil lyset i stuen til 50%” og Siri vil gøre nøjagtig som hun bliver bedt om. Det lyder måske nok lidt fremtidsagtigt, men det er faktisk smart. Man kan nemt oprette scener, som f.eks. “hyggestemning” hvor lyset dæmpes og farven skiftes til en afslappende gul-orange tone.

Apple har netop lanceret et nyt produkt, nemlig Apple HomePod, som er en enkelt og elegant enhed, som du kan placere i dit hjem og derefter bruge som din helt egen personlige elektronisk assistent. Det vil sige at du uden at tage telefonen op af lommen, kan betjene hele dit “Smarte Hjem” blot ved at sige: “Hej Siri” efterfulgt at det du ønsker skal ske. Faktisk er HomePod en højtaler højtaler så den kan også bruges som musik afspiller.

Dine gadgets taler sammen via Apple HomeKit

Som nævnt kan Apple HomeKit snakke sammen med rigtig mange produkter på kryds og tværs. Og der kommer hele tiden flere til. Et andet eksempel er Netatmo Home Coach. Med Home Coach tilsluttet Apple HomeKit, kan du få besked (f.eks på din HomePod), hvis indeklimaet trænger til lidt frisk luft. Eller du kan tænde for Elgato stik, som måske er tilsluttet en ventilator, når temperaturen er over 23°C. Altså kan du ikke blot betjene enheder, du kan også få enhederne til at betjene hinanden igennem Apple HomeKit. Og faktisk kan du tage kontrollen over dine enheder selv når du er på farten. Med HomeKit kan du komme i kontakt med dit hjem lige meget hvor du er.

Apple HomeKit kræver ingen ekstra styreboks

Udover din smartphone (eller iPad), kræver Apple HomeKit ingen ekstra hardware. Alt styres igennem Home App’en og derfra direkte til de tilsluttede enheder, som f.eks. Philips Hue, Netatmo, Elgato eller Tado. Dog kræver det en Apple Tv (ver. 4), iPad eller HomePad som ikke forlader hjemmet, hvis man vil bruge automations funktionerne og hvis man vil styre HomeKit når man er på farten.

Læs evt. mere om Apple HomeKit på Apple’s hjemmeside

12 tanker om “Hvad er Apple HomeKit?

 1. Jan siger:

  Hej
  Jeg har et spørgsmål, jeg har et Bose anlæg, vil jeg kunne linke det op mod systemet på nogle måder ? Og hvis ja, hvordan ?
  Mvh jan

  • Søren Moseby siger:

   Hej Jan,
   Udfra en Google søgning, ser det ud til at nogen Bose produkter kan “tale” med Apple HomeKit.
   For at få et helt konkret svar, vil jeg anbefale dig at tage fat i din Bose forhandler. Da vi ikke forhandler Bose, har vi desværre ikke disse informationer.

 2. Orla Norup siger:

  Hej
  Jeg kan se, at i USA forhandles kontakter, der kan styres via HomeKit. Er nogle af de produkter på vej til at blive godkendt i DK? I et par tilfælde kunne jeg godt tænke mig at styre lyset via kontakten, så ikke-nørder i hjemmet kan tænde og slukke på normal vis.

  • Søren Moseby siger:

   Hej Ole,
   Der findes forskellige kontakter, som er kompatible med Apple homeKit. F.eks. fra Philips Hue eller fra Eve.
   Kan de evt. løse dit behov?

 3. Jens Engelbrecht siger:

  Hvor tæt på hjemmet skal man være for at styre f.eks. dørlåsen med Home app’en?

  • Søren Moseby siger:

   Hvis du kører Danalock eller andet Smart Home udstyr over HomeKit, kan du betjene det lige meget hvor du befinder dig. Det kræver blot en internet forbindelse.

   • Kim Elneff siger:

    Men din Danalock skal vel være i nærheden af din iPad/iPod da den kører på Bluetooth, eller tager jeg fejl?

 4. Chris siger:

  Hej har i en sensor /dør kontakt hvor man kan få notifikationer hvis den ikke har været lukket i en give periode eks. 3 timer

 5. Morten Jensen siger:

  Ja, Danalock låsen kan også håndtere en 3 punktslås.

  Det er naturligvis vigtigt, at man løfter op i håndtaget, når man har lukket døren, så døren er ordentligt lukket.
  Den del kan Danalocklåsen ikke kompensere for.

 6. Brian siger:

  Hejsa. Har homekit / Siri kompatibel postmelder som kan registrerer om der er kommet post? Det kunne måske være en dørkontakt, som registrerer når postkassen har været åbnet. Postkassen står ca. 15 meter fra huset / Wifi

 7. Morten Jensen siger:

  Hej Brian
  Vi har ikke et produkt, som er 100% beregnet til det, men måske du kan få en dør- og vinduessensor til at fungere! Så vil du f.eks. få besked, når låget på din postkasse har være løftet.

  Det kræver naturligvis, at du har en postkasse, hvor vinden ikke kan løfte dit låg, da du ellers kan risikere at få mange fejl meddelelser.

  Mvh
  Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *