Homey flow – Hvad er det og hvordan virker flows?

Athom Homey er en controller, som kan styre dine Smart Home gadgets. Det smarte ved Homey er at den “taler sammen” med rigtig mange af de mest populære Smart Home brands.

På den måde kan du enkelt og i samme app, få dine enheder til at udføre handlinger, på baggrund af informationer fra andre enheder.

Altså kan du opsætte smarte automationer, også kaldet flows, som kan være med til at gøre din hverdag enklere, mere sikker og måske endda billigere.

Hvad er Homey Flow?

Et Homey flow er en betegnelse for de automationer, du kan opsætte i Athom Homey. Det vil sige at et Homey flow kan aktiveres af en trigger eller et andet flow. Derefter kan en handling igangsættes. Desuden kan der sættes betingelser op, som f.eks. tidsrum eller informationer fra eksterne enheder.

Eksempel – automatisk lysstyring

Smart belysning er et sted mange starter når de beslutter sig for at hjemmet skal gøres “Smart”. Du er hurtigt igang og med et startsæt fra eksempelvis Philips Hue og en sensor, har du lysstyring. Helt uden besøg af en elektriker.

Men, nogen gange er der behov for mere en blot en simpel, automatisk tænd og sluk funktion af lyset. Måske skal funktionen gøres afhængig af tidspunktet på dagen, eller lysniveauet uden for huset. Her kommer Smart Home controlleren, som f.eks. Homey, ind i billedet.

Mit Homey flow, til styring af lyset

Jeg har efterhånden mange flows i mine Homey, som både styrer varmen, overvågningen, alarmen og selvfølgelig lyset. Til styring af alt dette bruger jeg 2 værdier, som kaldes for Logic i Homey, samt en række flows.

De 2 værdier ændres løbende. Den ene, når der er nogen hjemme i huset og den anden er afhængig af om der er dagslys eller ej.

Nu kan jeg nemt sætte et par flows op i Homey. I det ene, tænder Homey for lyset i vores lille mellemgang ved børneværelserne. Lyset tændes på 100% styrke ved bevægelse, vel og mærket hvis der er mørkt i rummet og stadig daglys udenfor. Efter 5 minutter slukkes lyset igen.

Et andet flow tænder lyset på 10%, hvis der registreres bevægelse i rummet, samtidig med der er mørkt både ude og inde. Dette flow bruges til at tænde lyset på svagt blus, hvis et af børnene, af en eller anden grund, skal op i løbet af natten.

Præventiv belysning skrammer tyven væk

De 2 beskrevne flows sørger altså for at lyset i børnenes lille gang, tænder og slukker helt automatisk. Det gør deres hverdag (og nat) nemmere og samtidig sparer vi lidt i husholdningsbudgettet, da lyset nu ikke er tændt, på andre tidspunkter end når der rent faktisk er brug for det.

Men faktisk kan jeg med et flow mere, også tænde for en præventiv belysning når vi ikke er hjemme. Jeg laver blot et flow, som kigger på om der er nogen hjemme eller ej. Flowet er tidsstyret og tænder lyset hver aften, når vi er ude af huset. I Homey kan du vælge at lyset skal tændes i f.eks. perioden 19:30 til 20:30, så det ikke er meget tydeligt at det er automatik der aktivere lyset.

Hvis det skal være endnu mere intelligent, kan det præventive flow f.eks. udløses af en udendørs bevægelsessensor. På den måde kan lyset tændes inde i huset, hvis der er bevægelse uden for huset. Og altså kun når ingen er hjemme.

Med udendørs sensoren kan lyset også når der bliver mørkt, istedet for det tændes på et bestemt tidspunkt. På den måde behøver du ikke ændre tidspunktet i takt med at dagene bliver længere eller kortere. Det finder systemet selv ud af.

Anvendte produkter

Til ovenstående flow, til styringen af lyset i vores hjem, er der bl.a. anvendt følgende produkter: 

Tilbud
DKK 359,00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *