Få din Google Home højttaler til at tale dansk

Sådan indstiller du din Google Home højttaler til dansk

Googles intelligente højttalere Google Home, er som tidligere annonceret på vej med dansk version af Google Assistent. I september måned kom Google Assistent på dansk til Android telefoner og via Google Assistent app’en til iPhone. Højttalerne har været på markedet i et par år, men man har ind til nu måtte finde sig i at skulle tale engelsk til assistenten. Det er er netop lavet om på og det er nu muligt at ændre sproget på Google Assistent i din Google Home højtaler – længere nede teksten viser vi hvordan.

Google Home kommer til at buldre frem i Danmark

Mange medier og bloggere har store forventningen til Google Home i Danamark. Efter som man nu kan tale dansk til højtaleren og der er åbnet op for mulighederne for at styre dine Smart Home produkter ved at tale til Google Assistent, åbner det op nye smarte muligheder for at styre dine elektriske dimser i hjemmet. Men hvorfor skulle Google Assistent være bedre end Siri, som allerede findes på dask – vil nogen nok spørge. Og ja, Siri har talt dansk i et par år, men faktum er bare at sammenlignet med Google Assistent er Siri langt mindre intelligent og svære ved at forstå de kommandoer man giver hende. En anden væsentlig faktor er at Siri kun er tilgængelig for Apple brugere. Google Home højttalerne og Google Assistent kan bruges uanset om du har en Android mobil eller en iPhone, hvilket gør markedet langt større og mulighederne for at vinde indpas bedre.

Gør det nemt at betjene dit Smart Home

Smart Home produkter dukker op alle vegne i disse år og der findes mange forskellige måder at kommunikere med dem på. Nogle af de meste kendte Smart Home systemer er Apple HomeKit, Z-wave, Amazon Alexa og ja Google Assistent. Men sidst nævnte er specielt interessant, da den som sagt nu er kommet på dansk, men rigtig mange producenter vælger at lade deres produkter understøtte Google Assistent. Det giver forbrugeren mulighed for at styre alle deres Smart Home produkter et sted fra, og man behøver ikke at begrænse sig til de producenter der kun understøtter f.eks. Apple HomeKit. Der findes mange flere produkter der understøtter Google Assistent end de andre systemer, hvilket gør muligheden for succes for Google Home større. I Danmark har vi ikke tidligere haft nogen dansk tale assistent til at konkurrere med Siri, og med den danske lancering af Google Assistent og de muligheder der hører med, så ser vi meget frem til at følge udbredelsen af Google Assistent i Danmark.

Her finder du: Google Assistent kompatible Smart Home produkter

Med en Google Home højtaler placeret centralt i hjemmet, kan du nemt styre musikken, lyset, TV’et, alarmsystemet, få læst din mail op, eller få deh lokale vejrudsigt og meget mere ved stille og roligt at sige “Hey Google” efterfulgt af dit ønske. Har du lyskilder fra f.eks. Philips Hue og LIFX, kan du nemt justere belysningen med din stemme, så du får den nøjagtigt, som du ønsker den. Har du overvågnings kameraer fra Netatmo, kan du nemt få vist direkte billeder på TV’et i stuen via Chromecast ved f.eks. at sige “Hey Google, vis mig kameraet i carporten på TV’et i stuen”. Hvis du ikke tidligere har prøvet at tale til Google Assistent, vil du blive meget overasket over hvor godt du bliver forstået. Google har gjort rigtig meget ud af at få Assisten til at forstå det danske sprog, hvor vi ofte blader engelske ord ind i vores sætningen.

…og så til indstilling af Google Assistent på dansk

Som lovet i starten af indlægget vil vi herunder vise dig hvordan du skifter sprog på din Google Home højtaler. Start med at åbne Google Home app’en på din telefon og følg trinene herunder:

1.

Åbn Google Home app’en og tryk på ikonet nederst i højre hjørne for at administrere din Google konto.

2.

Tryk på menupunktet: “Flere indstillinger”

3.

Tryk på fanebladet “Assistent” og vælg herefter menupunktet “Sprog”.

4.

Nu kan du vælge Assistenten sprog og indstille sproget til dansk.

Udvalg af Google Assistent kompatible Smart Home produkter:

Tilbud
DKK 299,00
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
DKK 179,00
Tilbud
DKK 199,00
Tilbud
Tilbud
DKK 1.399,00
Tilbud
Tilbud
DKK 139,00
Tilbud
Tilbud
DKK 199,00
Tilbud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *